Vett och etikett… naturtoalett

Dagens packtips handlade om något vi alla gör. Tillochmed Kungen! Går på toaletten! När man är på läger finns det ju toaletter men om man är på hajk gäller det att förbereda sig. Lätt tillgängligt i packningen är det bra Läs mer »

Läskigt värre

Hej alla monsterdiggare! Ikväll har skogen på Ljungen invaderats av häxor, monster och mumier. Spöket Humbug hade gjort av med sex bokstäver. Tillsammans fixade häxor, monster och drakulor en massa klurigheter och löste Humbugs ord. BUSKUL!!!!! Sedan var det dags Läs mer »

Baka baka ruskig kaka

Wow vad många vi blev på bakningen idag! 25st som fixat och trixat till Halloween festen på torsdag! Det blev spindlar, rymdmonster, kattlortar och kyrkogårdsjord lagat…. vågar ni komma och smaka på torsdag?  

Koka koka liten gryta…

Idag hade vi föräldrar på besök och de fick hjälpa till med att koka egen saft. Lite mörkt ute men det löser sej med pannlampa. Receptet kommer upp på hemsidan inom kort.  När vi kokt saft gick vi in och Läs mer »

Familjescouting på gång!

Vilken fantastisk dag! Idag har två härliga killar varit med på familjescouterna. Vi träna på att spinta stickor, bygga pagodeld, tända tändsticka. När vi fått eld så täljde vi pinnar och grilla pinnbröd. Vi avsluta med att pyssla.

We are back…

Vi har pratat i radio, signalerat med flaggor, byggt lego och haft massa kul. Till kvällsmat blev det tacos… mumsigt värre. Elliot blev utsedd till kvällens bästa diskare av diskchefen Stig. High five på den! efter mat gick vi ett Läs mer »

JOTA

Nu var det dags för JOTA (jamboree in the air). Vi samlades jättetidigt på Ljungen. En scout hade läst lite fel, men vi väntade på honom, så alla kom med till Ljungbyhed. När fick vi inte plats i de fasta Läs mer »

Rymdkapplöpninng!

Idag har vi haft spårarna ute i skogen för att klura och hitta massa saker. Det var mörkt när vi skulle ut i skogen, då fick vi hämta ficklamporna. Här är en tjuvkik på poängjakten, men läs inte för noga, Läs mer »

SEP kväll….

SEP kväll S:et står kvällens packtips för. SOVA! #Sovsäckar -man måste kolla vilka temperaturer de funkar för. Och tänka på att det är på natten man använder säcken så det är den temperaturen man ska tänka på när man väljer Läs mer »

Spårarscouter oavsett väder!

Igår hade vi möta med spårarna men ungefär lika bra väder som uppstartsmötet. Dvs delvis ösregn och delvis sol. Men vi trotsade och höll ett fantastiskt möte ändå. Det bjöds på lek, Chiffer, Hantverk samt eldning (trots det blöda vädret). Läs mer »