Räven i Colosseum

På kårhajken 2015 placerade vi ut tre travelbugs som scouterna de olika patrullerna bestämde vart de skulle resa. Vi placerade ut Uttern, Ekorren och Räven. Uttern har rest kortast, 11497 km. Han ska resa genom Europa och besöka scoutstugor. Senast var han Läs mer »

JOTA/JOTI fortsätter

På lördagskvällen kvällen hjälptes vi åt med att tillaga den traditionella tacobuffén.  Spårarna och upptäckarna öppnade förpackningar, äventyrarna hackade och utmanarna stekte köttfärs. Däremot så åt vi alla tillsammans i Ladan. Efter maten var det lägerbål med sånger och uppträden. Läs mer »

JOTA/JOTI

Lite bilder från JOTA/JOTI i Ljungbyhed.

Aj Aj….

Var dagens tema. Vi började mötet med att leka… Tomas lärde oss några nya lekar från ”öjn” (Gotland). Dra omkull varandra med rep.. (jaja vadå men det här var ett nytt sätt), dragkamp med pinne och scouternas favorit… Rövkrok…. Till Läs mer »

Tröjor

Ikväll har vi börjat att trycka på våra lagtröjor. Trycket gjorde vi med hjälp av potatisar. B bli rätt om man vänder potatisen upp och ner medan N blir fel hur man än vrider och vänder på potatisen om man Läs mer »

Bord

Upptäckarna bygger bord till våra eldstäder.

Nu kör vi! Familjescouting.

Idag körde vi kårens allra första träff med Familjescouting! Fantastiskt roligt! Dagen börjades med lite lek och bus precis som det ska vara! Godistrollet är en busig en som lyckades fånga alla godisbitar! Vi har sytt och klippt och snart Läs mer »

Vinslövsdagen

Idag var det Vinslövsdagen i Badhusparken. Badhusparken är den som ligger mellan smedjan och gymnastikbyggnaden. Föreningarna i Vinslöv hade olika stånd och så fanns det en scen som det sjöngs ifrån. Det avslutades med ett godisregn. Vi grillade korv!

Avslutning

På väg mot slutet….. Avdelningarna gick var för sig till stora scenen. Upptäckarna som hördes mest och var blåast gick först, sedan de brandgula äventyrarna, skära utmanarna och till sist en tapper grupp med gula rover. Avslutningen bjöd på flagglopp, Läs mer »

På plats!