Familjescouting i solen

Idag hade vi familjescouting på schemat. Det var 6 st scouter och 3 föräldrar  en var spårarscout, men det är ju så kul att var på scouterna och nu skulle lillasyster också börja så då måste man följa med. Vi Läs mer »

Äventyrare på Äventyra

Starten på helgens Äventyr skulle ta sin början i Sölvesborg och första övernattningen var planerad att vara i Nogersund… Dock var det någon som beställt taskigt väder… Ösregn och blåst…. kändes ungefär som att stå i duschen….. så raskt beslutades Läs mer »

Ta Hand om…. vad innebär det….

Kvällens möte startade med ett sätt att Ta Hand om…. det var också kvällens PACKTIPS. Ditt personliga sjukvårdskitt att ha med sej i packningen. Och många tänker som så att men det lilla klarar man sej inte med… Joooooo för Läs mer »

Andra mötet för säsongen, vilken succé!

Vi är 24 spralliga barn (inlkusive mig som ledare) som idag har lärt känna varandra lite bättre. Vi har lekt lekar i stor grupp, och i våra patruller. Under mötet idag har vi bildat patruller som vi kommer att göra Läs mer »

ELDA ELDA ELDA….

Men inte kom någon ihåg att fotografera de delikata krabbelurerna som scouterna grillade… vissa blev läckert gyllen-svarta och vissa riktigt krämig ogräddade… mmmmm…. veckans packtips  gick även det i ätandets tecken. Det konstaterades att porslin ska man inte ha… engångs Läs mer »

Prova på möte

Ikväll har vi haft prova-på-möte för spårarscouter. Johanna gissade på 15 och Marie på 20, men vi hade båda fel. Det kom 24 barn med föräldrar som ville bli spårarscouter! Föräldrarna som inte alla hade regnkläder på sig fick gå Läs mer »

Bygga bygga vindskydd…

Mötet idag startade med veckans hajk tips. Liggunderlag… det testades, klämdes på, pumpade och provlågs…. konstaterades att yogamatta går totalt bort…. mjuk o skön men släpper igenom vatten som en trasa… expeed dyrt men åh så skönt och kul att Läs mer »

Äntligen är det ny termin!

Åh som vi längtat! Förväntansfulla och fulla av energi har vi haft vårt första möte som Äventyrare! Nya äventyr och utmaningar är i sikte. Vi har så mycket vi skulle vilja göra att Miranda fick i uppdrag att se om det Läs mer »

Bazaar!

Vi är på läger, Saga och jag Marie. Saga bor i ett tält med Nosaby. Igårkväll hade de en extra sambo, en tvestjärt. Den var inte välkommen, så vi hoppas att den flyttat ut. Grodorna tyckte Saga fick stanna, men Läs mer »

Sveriges Nationaldag

Idag har vi firat Sverige! Scouterna hade fått det stora uppdraget att bära och hissa flaggan. Det fixade vi givetvis utan problem. Kanske att det hjälpte lite att dom inte är så duktiga på knopar i hembygdsföreningen och har krokar Läs mer »