Hitta vilse..

Idag var det äntligen dags för familjescouting igen! Temat för dagen var Hitta vilse! Vi samlade material och påbörjade bygget av vår Hitta vilse koja. Men ingen scouting utan eld och fika. Det stekte krabbelurer men de var så goda Läs mer »

Trashockey

Maries bil packad med Affe och Leo styrde nosen mot Åhus. Var ”tvungen” att köra inom Biltema i Kristianstad för att köpa matsaker till Affe då han glömt sina hemma…. Efter det korta stoppet så fortsatte färden,  vi kom fram Läs mer »

Ingen fika…….

Ikväll skulle Ludde stå för fikat…….men han var sjuk och tänkte att någon annan fixar. Eftersom Någon annan varken är medlem eller dyker upp på några möten fick vi lösa det på scoutvis. – En scout möter svårigheter med gott Läs mer »

Äntligen scouter igen!

Ikväll var det äntligen dags att scouta igen! Som vanligt stimmades det och hittades på Youtube istället för att lyssnas på Marie eller sina kompisar. Efter att någon annan kompis sagt till och tjattrarna satt sig på var sin sida Läs mer »

Avstamp mot 2018 och framtiden

Lördagen börjades med frukost och sedan satte vi igång. Verksamheten 2017 gick igenom. Hade vi gjort vad vi hade planerat? Blev det bra? Om inte varför det? Sedan var det dags för Tarzan-mästerskapet! Konkurrensen var stenhård och inställningen mycket seriös. Läs mer »

Avstamp!

Nu är vi på Avstamp!

Spelkväll

Ikväll sista gången innan jul hade vi bestämt att vi skulle ha spelkväll. Marie hade tagit med sig 1 spel, Charlie 4 och Sara 3, vi hann bara spela ett. TP är ett klassiskt spel och vad kan vara bättre Läs mer »

Spelet går vidare…

Alla scouterna ville ha sovmorgon och sova till kl 8…. eller hur… kl 7 var alla uppe…. frukostpatrullen fixade eh…öh…gröt???? Packa,  städa, lite mer spel och sen avslutade vi med nygrillade hamburgare i snön innan avfärd hem igen!   Över Läs mer »

Nu drar vi på spelhajk.

Vad hittar man på en lördagskväll? Jo man åker på spelhajk! Vi samlades på ljungen kl 18 och körde till Tyringe, där vi skulle övernatta i Tyringe Scoutkårs stuga. Vi eldade i kaminen och spelade, allt från monopol till skitgubbe, Läs mer »

Utmanande

Ikväll hade vi inte planerat vad vi skulle göra. Sara ville göra sin tröja färdig, men det ville ingen annan. Vi började med att fika. Medan vi fikade pratade vi om Julvakan och kom fram till att vi saknade det Läs mer »