Nu har vi laddat!

Helgen är över och vi har nu laddat inför 2019. Efter en väl tilltagen frukost satt vi igång med att gå igenom 2018. Verksamhetsberättelsen skrevs, justerades och vi funderade över varför det blev som vi tänkt och även varför det Läs mer »

Avstampet!

Satte mig i bilen, hämtade upp Jolanta och Malin på vägen innan vi drog norrut. Det tog inte då lång tid att köra, men väl inne i stugan så insåg vi att vi flyttat in till pingvinerna.  Ingen värme i Läs mer »

Skumt värre….

FB_IMG_1544123740555

Terminens sista möte började med lite efterarbete från hajken. Svinta stormkök… Det blir ganska kul när man sitter ett gäng och babblar och bubblar och svintot löddrar. Det gick som en dans och vips var vi redo för kvällens stora Läs mer »

Varning för Hajk del2

Lite mer godbitar från helgen… Efter en natt där vi turas om att sitta eldvakt var vi alla lite sega på morgonen, men när man kom ut ur tältet och såg den fantastiska utsikten så piggnade man till. Tält packades Läs mer »

Julskyltning och fredsljuset lämnas vidare

Idag har vi enligt traditionen grillat och sålt korv på julskyltningen. Tack alla som hjälpt oss idag! Vi har också lämnat fredsljuset vidare. Efter att ha läst upp årets fredljusbudskap lämnade vi ljuset vidare till Vinslövs församling, Väntjänsten, Nätverksgruppen och Läs mer »

Varning för Hajk dag 1

Efter en lång dag ligger vi nu nedbäddade och njuter av värmen från kaminen i tältet. Vi samlades vid stationen kl 10 och tog tåget till Hässleholm. Efter ett snabbt stopp vid kvantum för att införskaffa regnskydd till en del Läs mer »

Varning för Hajk 2018

Och inga bilder kom vi ihåg att ta idag! Nu närmar det sej för hajk till helgen och kvällens möte har ägnats åt att handla in mat till helgen, packa ihop material och förbereda. Konstateras kan att det är vimsig Läs mer »

Fredsljuset 2018

Även i år deltog vi i Fredsljusmarschen som sprider  budskapet om fred över vår jord. Lit stressigt blev det då tåget var inställt när vi skulle åka in, men det löste sej. Efter marschen hölls det tal på stora torg Läs mer »

11/11 En hemlig gäst på besök

När vi träffades i tisdags hade vi en hemlig gäst på besök. Det var vår utvecklingskonsulent Carro som var och kollade hur det går för oss och vi komstaterade att det går bra! Vi är ca 25 spårarscouter varje möte Läs mer »

Mera mat!

Dagens möte blev testlagning av hajk lunch nr 2. Korvstroganoff och ris. Mumsigt värre! Men roligast var att se alla olika disktekniker som användes vid svintning…. vissa försökte använda ansiktet… snyggt jobbat Lucas!