Sveriges Nationaldag

Idag har vi firat Sverige! Scouterna hade fått det stora uppdraget att bära och hissa flaggan. Det fixade vi givetvis utan problem. Kanske att det hjälpte lite att dom inte är så duktiga på knopar i hembygdsföreningen och har krokar Läs mer »

Fejardag 2018

Ett litet men tappert gäng samlades på söndagen för årets Fixardag. Solen sken och det var härligt varmt! Skruvar i taket på förråden byttes och ventiler sattes in, så nu riskerar vi inte mer läckage genom taket! Gräsmattan hade vuxit Läs mer »

Snapphanefejden!!!!!

Idag har upptäckarsscouter och ledare från Vinslöv ihop med en massa andra scouter från hela Snapphanescoutdistrikt varit på vårt lägerområde och genomfört den årliga Snapphanefejden. 16 patruller från Glimåkra i norr till Höör i söder, Tyringe i väster och Näsum Läs mer »

Livräddning eller bara en arg GBgubbe?

Ikväll hade en av patrullerna livräddning. Först diskuterade vi vi behövde och kom fram till att ett rep och en vedpinne fungerade utmärkt. Repet var ihopknutet, men det kom Miranda på ganska fort! Hur fäster man då ett vedträ i Läs mer »

Klara…. färdiga…. BADA!

Idag bar det av till den stora metropolen Kristianstad och terminens check av simkunskaperna. Vi tog tåget till stan där vi möttes upp av Mini och Daniel. Och innan vi hann säga krackelibrankelfnatt hade det bytts om och efter genomgång Läs mer »

3 patruller på gång…

Äntligen skiner solen och vi kom ihåg att fota lite till bloggen! Patrullerna har under de senast veckorna haft elda/krabbelurer, surra/knopar och hitta/överlevnad. Vi håller på att surra ett diskbord vid vindskyddet, en nog så utmanande uppgift då några är Läs mer »

Eldstål

Ikväll har utmanarna tänt eld utan tändstickor. Alla scouterna och ledaren lyckades med hjälp av eldstål få upp varsin eld. Ingen fuskade! Eftersom det tog mycket mindre tid än vi planerat (Vi har alltså blivit duktigare på detta då vi Läs mer »

Colatest

Ikväll testades det cola! Först märktes de små glasen upp från 1 till 6 på undersidan. Sedan märktes de olika colasorterna upp.  I de glas märkta med 1 hällde vi upp cola från colasort 1, i glasen märkta med 2 Läs mer »

på väg hem i Solen

    En fantasisk helg i Jönköping är över. Vi har träffat massor med gamla vänner och gjort nya bekantskaper. Både mänskliga och  inom utbildningar . Målspår, scoutmetoden, digitala möjligheter, riskhantering, leda Scout, Coachade samtal, på gång inom TG, nya Läs mer »

Riddarhajken är på g!

Nu har vi inkvarterat oss, det blir härligt trångt i vårt lilla 9 bädds rum. Spelkorten åkte fram en vända. Vi har fikat och nu bäddat ner oss. Det ska bli spännande att se vad som händer imorgon. Över änd Läs mer »